Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar
HISTÒRIC DE NOTÍCIES
 • DATA 08/06/2016
  Del dilluns 27 de juny al dissabte 2 de juliol es celebraran les III Jornades d’Arqueologia: el poder en les societats americanes antigues impulsades per Casa Amèrica Catalunya amb la col·laboració de l’Institut de Cultures Americanes Antigues (ICAA). Conferències, un seminari taller sobre els quipus, la projecció del film El teatro del más allá. Chavín de Huántar i una visita guiada al Museu Etnològic de Barcelona conformen el programa d'enguany.
 • DATA 01/06/2016
  Clara Rojas, diputada i presidenta de la Comissió de Drets Humans del Congrés de Colòmbia, ha defensat a Casa Amèrica Catalunya els acords del procés de pau de l'Havana tot i que "el final del camí exigeixi empassar-se alguns gripaus".
 • DATA 26/05/2016
  L’auditori de Casa Amèrica Catalunya ha estat escenari d’un càlid i imprevist homenatge a l’editora Beatriz de Moura, en reconeixement a la seva brillant i fecunda trajectòria.

  Imatge, d'esquerra a dreta: Leonardo Padura, Abilio Estévez, Beatriz de Moura, Cristina Fernández Cubas, Juan Cerezo i Antoni Traveria.
 • DATA 23/05/2016
  L'eminent poeta uruguaià Enrique Fierro va morir el dissabte 21 de maig a la ciutat nord-americana d'Austin, on residia amb la seva dona, la reconeguda poetessa Ida Vitale. Tots dos van protagonitzar fa dos anys a Casa Amèrica Catalunya una memorable vetllada poètica presentada per Aurelio Major, en una de les seves escasses -sinó única- aparicions públiques conjuntes.

  Video del recital poètic d'Enrique Fierro i Ida Vitale a Casa Amèrica Catalunya (15 de maig del 2014)

  Imatge, d'esquerra a dreta: Aurelio Major, Enrique Fierro i Ida Vitale.
 • DATA 20/05/2016
  Aquest dimarts 24 de maig, en la inauguració de l’exposició Mi tío no se llama Sam. Els Estats Units a la gràfica cubana, es podrà adquirir el llibre catàleg de la mostra, amb textos del seu comissari, Alfons González, i amb reproduccions d’un centenar d’imatges --les exhibides a Casa Amèrica Catalunya i moltes altres més-- que reflecteixen els darrers 57 anys de relacions entre Cuba i el seu veí nord-americà.
 • DATA 17/05/2016
  L'escriptor cubà Leonardo Padura, guanyador de l'últim Premi Princesa d'Astúries de les Lletres, participarà els dies 25 i 26 de maig en la programació cultural de Casa Amèrica Catalunya amb l'escenificació de la seva novel·la La neblina del ayer --historia protagonitzada per la seva cèlebre personatge, l'inspector Mario Conde-- i la seva intervenció en l'espai Diàlegs a Casa.
 • DATA 05/05/2016
  Al cicle de conferències magistrals Humanistes d’Amèrica, personalitats de diferents àrees acadèmiques exposaran noves formes de pensar el món i del lloc que els éssers humans hi ocupen, noves filosofies i receptes de vida, nous reptes científics. Rodrigo Rivas, politòleg xilè, obre aquest cicle el dimecres 11 de maig.
 • DATA 03/05/2016
  Bertha Zúñiga, filla de l’activista hondurenya Berta Cáceres -assassinada fa dos mesos-, i Rosalina Domínguez, del Consell Indígena Río Blanco, totes dues representants de l’organització COPINH, han recollit de mans del president i el director general de Casa Amèrica Catalunya, Gerardo Pisarello i Antoni Traveria respectivament, el XVI Premi Joan Alsina de Drets Humans.
 • DATA 28/04/2016
  El pròxim dilluns 2 de maig, a partir de les 19:30 hores, en el transcurs de l’acte públic de la gira en solidaritat amb Berta Cáceres que es celebrarà al Centre Cultural El Born de Barcelona, es lliurarà el XVI Premi Joan Alsina de Drets Humans de la Fundació Casa Amèrica Catalunya a l’activista hondurenya Berta Càceres (In Memoriam) i al Consell Cívic d’Organitzacions Populars i Indígenes d’Hondures (COPINH).

  El president i el director general de Casa Amèrica Catalunya, Gerardo Pisarello i Antoni Traveria respectivament, lliuraran la distinció i un diploma acreditatiu del Premi a Bertha Zúñiga Càceres, filla de la guardonada i representant del COPINH.
 • DATA 27/04/2016
  El dissabte 30 d’abril, a l’Arc de Triomf de Barcelona, des de les 11 del matí i fins a les 8 del vespre, tindrà lloc l’esdeveniment Contigo Ecuador, 9 hores de música i art en solidaritat amb aquest país llatinoamericà devastat pels terratrèmols dels passats dies. Spot publicitari de Contigo Ecuador aquí. Cliqueu a la notícia per a més informació sobre les donacions per a l’Equador, què cal i com fer-ho.