Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar
Pròximes activitats
CONCERTS Abril divendres 28. 18:00 H

Inauguració de les Jornades Internacionals de la Guitarra amb una conferència del prestigiós constructor de guitarres mexicà Abel García López i un concert de guitarra clàssica a càrrec de l'intèrpret, també mexicà, Antonio López Palacios.

Abel García López parlarà sobre el model de guitarra La Cumbre, d'Antonio Torres Jurado, considerat el pare de la guitarra moderna i del qual aquest any se’n commemora el bicentenari del seu naixement. La Cumbre va ser premiada a l'Exposició Internacional de Sevilla del 1858. Serà una xerrada il·lustrada amb imatges de la investigació i del procés amb el quals Abel García va realitzar la rèplica d'aquesta obra mestra de la construcció de guitarres universal.

A les 20 hores es celebrarà un concert a càrrec d'Antonio López Palacios, un dels guitarristes clàssics més destacats de Mèxic amb una carrera que l'ha dut a recórrer països com l'Índia, Croàcia, Espanya, Itàlia, França, Argentina, Colòmbia, Equador, Costa Rica, Puerto Rico i els Estats Units.

En aquest concert, Antonio López Palacios interpretarà cançons populars de Mèxic i Catalunya (Manuel M. Ponce i Miquel Llobet), així com obres de JS Bach i Ernesto García de León.

Els assistents a aquesta doble sessió també podran contemplar una exposició de rèpliques artesanals de guitarres realitzades per Antonio Torres Jurado. Són rèpliques provinents d’arreu del món reunides per primer cop.

Està confirmada la presència de les següents rèpliques i els seus respectius lutiers:

FE04 “La Leona” (1856) - Carlos Juan Busquiel
FE08 “La Cumbre” (1858) - Abel García López
FE09 “La Torres de Llobet” (1859) - Antonio Manjón
FE16 “La Torres de Pujol” (1863) - Joan Pellisa
FE17 “La Torres de Tárrega (1864) - Verónica Ayala
SE114 “La última de Tárrega” (1888) - Abel García López
SE129 / FE08 (1889) (réplica mixta) - Felipe Conde
SE153 “La Torres de Trepat” (1892) - John Ray

Les Jornades Internacionals de Guitarra continuaran el dissabte 29 i el diumenge 30 d'abril a la NAU3 - Centre Cultural l'Escorxador de Badalona.

Més informació a la pàgina web de les Jornades Internacionals de la Guitarra.

Canal de vídeos
En aquest espai pots consultar els vídeos dels concerts d'Hamaques, les lectures dramatitzades de Casa Amèrica Catalunya i els debats sobre l'actualitat llatinoamericana. No t'ho perdis!
Notícies
Barcelona : 27/04/2017

El divendres 5 de maig és el darrer dia habilitat per visitar a la nostra seu l'exposició Dulce y Salada, del fotògraf i antropòleg colombià Jorge Panchoaga, qui explica el seu projecte en el Canal Casa Amèrica Catalunya de Youtube. Veure vídeo aquí. +

Informació pràctica
Informació sobre les beques i ajuts de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID) 2017-2018. Cliqueu aquí.