Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar
26/01/2017 / Barcelona

São Paulo, escenari de la projecció d'una pel·lícula sobre Pere Casaldàliga

Avui dijous 26 es projecta al Centre Cultural São Paulo la pel·lícula Descalç sobre la terra vermella. Pere Casaldàliga, el bisbe dels pobres, basada en el libre homònim de Paco Escribano, qui assistirà a la sessió juntament amb alguns dels actors brasilers que van participar en el film.

Aquesta sessió forma part dels actes d'inaguració al Centre Cultural São Paulo de l’exposició de Casa Amèrica Catalunya Pere Casaldàliga, de professió l’esperança, sobre el religiós català referent en la defensa dels drets humans al Brasil.

La mostra, amb textos, poesies i cartes del religiós i fotografies de Joan Guerrero, retrata el paisatge i la gent de São Felix do Araguaia –d’on Casaldàliga n’és bisbe emèrit– i la vida i les causes per les quals el protagonista de l’exposició ha treballat al llarg de molts anys enmig de l’estat brasiler del Mato Grosso.

Van intervenir en l’acte inaugural de l’exposició el sociòleg José de Souza de Martins, amic de Pere Casaldàliga; Marta Nin, sotsdirectora de Casa Amèrica Catalunya, i Màrius Vendrell, director de l'Associació Cultural Catalònia.

Col·laboren i donen suport a Pere Casaldaliga, de professió l’esperança a São Paulo, l'Associació Cultural Catalònia, el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, la Fundació We are water i l’Institut Ramon Llull.

L’exposició romandrà oberta al públic fins a mitjans d’abril del 2017.