Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar
12/04/2017 / Barcelona

Casa Amèrica Catalunya acollirà el concurs de fotografia més important d’Iberoamèrica

Amb el suport de la Diputació de Barcelona i Casa Amèrica Catalunya, Pictures of the Year Latam (POY Latam), el concurs de fotografia iberoamericà de major importància i prestigi, celebrarà a la nostra seu les deliberacions del jurat –compost per reconeguts professionals de la imatge– i anunciarà els treballs premiats en fotografia i multimèdia durant la setmana del 22 al 26 de maig.

En el decurs d’aquests dies, el públic podrà seguir els processos de deliberació del jurat de forma presencial o per streaming. Així mateix, s’organitzarà una sessió inaugural que, entre altres actes, contemplarà l’exposició dels treballs guanyadors en edicions anteriors.

Els jurat en les categories de fotografia està format per Graciela Iturbide (Mèxic), Felipe Dana (Brasil), Kent Kobersteen (Estats Units), Silvia Omedes (Espanya) i Roberto Huarcaya (Perú). Pel que fa a les categories multimèdia, els membres del jurat són Scott Thode (Estats Units), Manuel Ortiz Escámez (Mèxic) i Julieta Escardó (Argentina).

Fins el proper 23 d’abril, Pictures of the Year Latam (POY Latam) mantindrà oberta la convocatòria per concursar en la quarta edició del certamen. Consulteu-ne les bases a la pàgina web del POY Latam.

La missió de Pictures of the Year Latam (POY Latam) és reconèixer l’excel·lència en la fotografia documental i el periodisme a Iberoamèrica. Les imatges han de reflectir les notícies i els temes que concerneixen a la societat, sempre respectant la integritat de l’escena i les circumstàncies reals.

El POY Latam va ser creat per Loup Langton i Pablo Corral Vega l’any 2011. S’ha convertit en el concurs de fotografia més important d’Iberoamèrica. El certamen no té finalitats de lucre i busca arribar al gran públic a través de l’organització del concurs, exposicions, tallers i publicacions.

El concurs de fotografia documental Pictures of the Year International (POY) va ser creat l’any 1944 per l’Escola de periodisme de la Universitat de Missouri-Columbia, el programa de fotoperiodisme de la qual és el més antic del món.

CRÈDIT IMATGES: Mauricio Lima, fotògraf de l'any 2015.