Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar

LATcinema: ‘La noche eterna’ (Argentina)

Nova sessió de la tercera edició del cicle Pioneres del documental llatinoamericà amb projecció de la pel·lícula La noche eterna (Argentina, 1991, 79 minuts), dirigida per Carmen Guarini i Marcelo Céspedes. Presenta Anna Solà.

La noche eterna deixa testimoni de les lluites dels col·lectius de miners de la conca del Río Turbio davant les polítiques envers el carbó dels governs xilè i argentí que els hi han comportat misèria i desestructuració.

El film descriu la pèrdua de llocs de treball i la ferida en la comunitat, agredida pels efectes de les polítiques econòmiques i energètiques. El registre auster de la vida quotidiana portes endins de cases i cuines, entrellaçada amb l’activitat minera, ofereix un document sobri i rigorós.

El cicle Pioneres del documental llatinoamericà s’enmarca en la Mostra Internacional de Cinema de Dones de Barcelona, que enguany celebra la seva 25ena edició.

Dia / Hora:
28/04/2017, 20:00 H
Lloc:
Cinemes Girona. c/ Girona 175. Barcelona. Entrada: 3€