Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar
13/07/2007 / Barcelona

El vaixell escola “Guayas” de l’Armada equatoriana, un dels reclams de la Regata de Grans Velers Mediterrània 2007 que se celebra a Barcelona

Amb una eslora màxima de gairebé 80 metres, un pal més gran que frega els 42 metres d'altura, 23 veles i una tripulació de 110 marins, el vaixell escola “Guayas” (Besgua) de l'Armada de l'Equador, està fondejat aquests dies en el port de Barcelona, origen de la cinquena etapa de la Regata de Grans Velers-Mediterrània 2007 (Tall Ship Race) que s'iniciarà el diumenge 15 de juliol i finalitzarà dissabte 21 a Toulon (França). Un total de 35 embarcacions de quinze països d’arreu del món, amb més de 2.000 tripulants en total, participen en aquest creuer internacional. Els vaixells podran visitar-se durant aquest cap de setmana en el Port Vell de la capital catalana abans que salpin direcció a França. (En la imatge, el “Guayas”, també conegut a Equador com “Ambaixador Itinerant de la nostra pàtria pels mars del món”, a bord del qual el president equatorià Rafael Correa va arribar a Barcelona dijous passat en la que ha estat primera visita oficial d'un màxim mandatari d'aquest país a Catalunya)

Amb una eslora màxima de gairebé 80 metres, un pal més gran que frega els 42 metres d'altura, 23 veles i una tripulació de 110 marins, el vaixell escola “Guayas” (Besgua) de l'Armada de l'Equador, està fondejat aquests dies en el port de Barcelona, origen de la cinquena etapa de la Regata de Grans Velers-Mediterrània 2007 (Tall Ship Race) que s'iniciarà el diumenge 15 de juliol i finalitzarà dissabte 21 a Toulon (França). Un total de 35 embarcacions de quinze països d’arreu del món, amb més de 2.000 tripulants en total, participen en aquest creuer internacional. Els vaixells podran visitar-se durant aquest cap de setmana en el Port Vell de la capital catalana abans que salpin direcció a França.
Botat en 1976, el “Guayas” deu el seu nom a un cacic huancavilca, tribu de natius assentada a ribes del riu del mateix nom, el principal de la costa equatoriana i el més gran la costa del Pacífic. L'apel·latiu del vaixell també rendeix tribut a la ciutat de Guayaquil, “baluard i principal drassana de la colònia i en l'actualitat port principal de l'Equador i la Marina de Guerra als marges del riu Guayas”.En aquests més de 30 anys de singladura, el “Guayas” ha visitat més de 60 ports en 25 països i ha recorregut unes 350.000 milles naútiques, el que equival a 16 voltes al món. “Som portadors del missatge de Equatorianitat, que és un missatge de germandat entre les nacions i d'amistat entre els homes davant el desafiament del segle XXI que és al mateix temps urgència i oportunitat: la integració, la cooperació i la dedicació total dels nostres esforços en el desenvolupament i transformació dels nostres pobles”, se subratlla en relació amb aquest “vaixell insígnia” de l'Armada equatoriana tal icom el va definir, res més baixar-ne a Barcelona, el president equatorià Rafael Correa.
 
Himne del Vaixell Escola “Guayas”
 
¡Oh, gran Guayas fecundo velero!,
Forjador de hombres de mar.
Blancas alas despliegas al viento
Cual un cóndor dispuesto a volar.
Llevas nombre de raza guerrera
Que en la historia por siempre estará.
 
Gloria Guayas tu noimbre venero,
Con tu gala de Rey en el mar,
Con tus hombres cazando las velas
Siempre altivo en la mar lucirás.
 
Tus cubiertas son fraguas tranquilas
Donde el hombre forja su ideal
De la Armada siempre serás orgullo,
Tu presencia, ¡oh velero inmortal!
En tus drizas despliegas al mundo
El sagrado tricolor nacional.