Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar
18/04/2017 / Barcelona

Diumenge 23 abril, últim dia per participar en l’edició 2017 del concurs de fotografia més important d’Iberoamèrica

El proper diumenge 23 d’abril acaba el termini de presentació de treballs a la quarta edició del Pictures of the Year Latam (POY Latam), el concurs de fotografia iberoamericà més important del món, que enguany tindrà lloc a la seu de Casa Amèrica Catalunya i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. Bases del concurs a la pàgina web del POY Latam

La missió de Pictures of the Year Latam (POY Latam) és reconèixer l’excel·lència en la fotografia documental i el periodisme a Iberoamèrica. Les imatges han de reflectir les notícies i els temes que concerneixen a la societat, sempre respectant la integritat de l’escena i les circumstàncies reals.

Durant la setmana del 22 al 26 de maig, Casa Amèrica Catalunya acollirà les deliberacions del jurat i posteriorment anunciarà els treballs premiats en fotografia i multimèdia. En el decurs d’aquests dies, el públic podrà seguir els processos de deliberació del jurat de forma presencial o per streaming.

Així mateix, durant aquells dies s’exposaran al carrer Còrsega 299 alguns dels millors treballs que han participat en les edicions anteriors.

Els jurat en les categories de fotografia està format per Graciela Iturbide (Mèxic), Felipe Dana (Brasil), Kent Kobersteen (Estats Units), Silvia Omedes (Espanya) i Roberto Huarcaya (Perú).

En les categories multimèdia, els membres del jurat són Scott Thode (Estats Units), Manuel Ortiz Escámez (Mèxic) i Julieta Escardó (Argentina).

El POY Latam va ser creat per Loup Langton i Pablo Corral Vega l’any 2011. S’ha convertit en el concurs de fotografia més important d’Iberoamèrica. El certamen no té finalitats de lucre i busca arribar al gran públic a través de l’organització del concurs, exposicions, tallers i publicacions.

El concurs de fotografia documental Pictures of the Year International (POY) va ser creat l’any 1944 per l’Escola de periodisme de la Universitat de Missouri-Columbia, el programa de fotoperiodisme de la qual és el més antic del món.