Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar
HISTÒRIC DE DEBATS
 • DATA 23/03/2017
  Farid Benavides, advocat, professor universitari i exviceministre de Justícia de Colòmbia, Harrison Cuero i Nicolás Lozano, membres del Procés Comunitats Negres de Colòmbia (PCN), i Tica Font, directora de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), dialoguen sobre les lluites i reivindicacions de les comunitats negres en el procés de pau a Colòmbia.
 • DATA 21/03/2017
  El periodista, escriptor i editor argentí Diego Fonseca, el periodista català Pere Rusiñol i l’escriptor mexicà Juan Pablo Villalobos protagonitzen la taula rodona Com sobreviure a ‘l’Agent Taronja’? Una experiència traumàtica per a la democràcia del món.
 • DATA 20/03/2017
  Ládio Veron, cacic de la comunitat Takuara, a l’estat de Mato Grosso do Sul (Brasil), líder reconegut dels Guaraní Kaiowá, explica la situació de gravetat extrema que afecta als pobles indígenes del Brasil. La denúncia del cacic especifica violència contra les persones, destrucció i contaminació del seu medi ambient, i creació de lleis per reduir i anular demarcacions de terres indígenes.
 • DATA 17/03/2017
  Segona i darrera jornada del II Col·loqui Internacional organitzat per l’Associació de Catalanistes d’Amèrica Llatina (ACAL). El col·loqui és un punt de trobada que integra treballs de socis i col·laboradors d’ACAL, d’estudiosos americanistes actius a Catalunya i d’estudiants de Màster i Doctorat de les universitats de Catalunya.
 • DATA 16/03/2017
  Primera jornada del II Col·loqui Internacional organitzat per l’Associació de Catalanistes d’Amèrica Llatina (ACAL). El col·loqui és un punt de trobada que integra treballs de socis i col·laboradors d’ACAL, d’estudiosos americanistes actius a Catalunya i d’estudiants de Màster i Doctorat de les universitats de Catalunya.
 • DATA 08/03/2017
  En el marc de cicle de conferències magistrals Humanistes d’Amèrica, l’equatoriana Catalina Sosa, filòsofa i directora executiva de la Oficina Regional per a Llatinoamèrica de l'Organització Mundial del Comerç Just (WFTO), parlarà de Per què globalitzar el comerç just? Debat posterior amb Josep Maria Fericgla, escriptor i doctor en Antropologia.
 • DATA 02/03/2017
  Commemoració del primer aniversari de l’assassinat de la líder ambientalista hondurenya, Berta Cáceres, amb la conferència que pronuncia Gustavo Castro, supervivent i únic testimoni de l’atac que va costar la vida de l‘activista el 3 de març del 2016.
 • DATA 23/02/2017
  L’escriptor Jorge Galán presenta Noviembre, novel·la de no ficció que denuncia un crim silenciat durant molt de temps: l’assasinat d’Ignacio Ellacuría i altres jesuïtes a El Salvador, al 1989. L’acompanyen la professora de la UAB, Tania Pleitez, i Otilia Lux, diputada guatemalenca i indigenista maia.
 • DATA 15/02/2017
  A partir del concepte innocència, l'advocada, defensora dels drets humans i activista boliviana Julieta Montaño i l'escriptor i crític literari mexicà Juan Pablo Villalobos comparteixen múltiples experiències, lectures i realitats, en la primera sessió de l'any de l'espai Diàlegs a Casa.
 • DATA 14/02/2017
  Manuel Montobbio, diplomàtic, doctor en Ciències Polítiques i escriptor, pronuncia la conferència 25 anys dels Acords de Pau d’El Salvador: una aproximació al procés salvadorenc. També hi intervenen Francisco Altschul, cònsol general d’El Salvador a Barcelona, i Antoni Traveria, director general de Casa Amèrica Catalunya.