Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar
19/01/2017 / Barcelona

Seminari internacional del CIDOB sobre el procés de pau a Colòmbia

El dissabte 21 de gener, a partir de les 9:30h, al Palau de Pedralbes de Barcelona (Diagonal, 686) es celebra el seminari internacional War and Peace in the 21st century, que en aquesta la seva 15a edició analitzarà el procés de pau a Colòmbia. Intervenen, entre d’altres, Javier Solana, Sergio Jaramillo, Mark Freeman, Carlos Holmes Trujillo, María Jimena Duzán, John Carlin, Eamon Gilmore i Shlomo Ben Ami. Organitza: Barcelona Centre for International Affairs (CIDOB).

El setembre del 2016 el Govern de Colòmbia i les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia–Exèrcit del Poble (FARC-EP) van signar un exhaustiu acord de pau a Cartagena d’Índies. L’acord fou rebutjat per un estret marge de vots per la societat colombiana en el plebiscit celebrat el 2 d’octubre. Finalment, després de 41 dies d’intenses negociacions, el Govern i les FARC-EP van firmar el 24 de novembre de 2016 el “Nou Acord Final per la Finalització del Conflicte i la Construcció d’una Pau Estable i Duradora”.

En paral·lel el Govern colombià i l’Exèrcit d’Alliberació Nacional (ELN) també han intentat mantenir converses de pau. L’objectiu és aconseguir unificar tots els actors del conflicte en un procés de pau integrador que posi fi a gairebé 60 anys de conflicte.

En la seva 15a edició, el seminari internacional War and Peace in the 21st century analitzarà el procés de pau a Colòmbia, els reptes del país en un futur escenari post-conflicte, la implicació internacional en el procés de pau i la posada en pràctica dels acords de L'Havana.

El seminari comptarà amb la participació de Javier Solana, Sergio Jaramillo, Mark Freeman, Carlos Holmes Trujillo, María Jimena Duzán, John Carlin, Eamon Gilmore i Shlomo Ben Ami.

Programa del Seminari i més informació a la pàgina web del CIDOB.