Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar

‘Estètica de la violència’, per Nelson Garrido, artista visual veneçolà

El reconegut artista visual veneçolà Nelson Garrido parla dels espais per a la creativitat crítica i l'activisme cultural a la Veneçuela actual en la seva conferència Estètica de la violència. Durant la sessió també es presentarà el llibre Nelson Garrido (Editorial La Cueva), antologia de la seva obra visual.

Nelson Garrido va ser el primer fotògraf a obtenir, l'any 1991, el Premi Nacional d'Arts Plàstiques de Veneçuela i avui dia és un dels artistes visuals més reconeguts, al seu país i en el conjunt de l'Amèrica Llatina.

Admirat -i temut- per les seves propostes sempre crítiques, polèmiques i qüestionadores, Garrido ens va deixar una empremta del seu geni creatiu amb l'espai Bolívar ho aguanta tot, integrat en l'exposició col·lectiva Liberando al Libertador que es va exhibir a Casa Amèrica Catalunya el 2010.

Bolívar ha d'estar regirant-se a la tomba. Entrevista a Nelson Garrido (12/5/2010)

Sobre el llibre que es presenta en aquesta sessió, Nelson Garrido diu: "Aquest és el primer llibre de fotografia que m’editen, és un llibre sense censura. Jo he tingut diversos intents editorials i sempre m'acaben dient 'treu aquesta foto, treu aquesta altra'. Però La Cueva és l'única editorial que m'ha deixat fer el llibre com jo volia. Això em sembla fonamental. Aquí està el meu treball reunit, des dels meus inicis. Hi ha quantitat de fotografies que mai s'han exposat, ni mostrat. I és el primer cop que surten a la llum. Són fotografies que molta gent mai ha vist. Això és un valor afegit per a aquest llibre, a més de les sèries ja clàssiques".

Presenta la sessió Marta Nin, sotsdirectora de Casa Amèrica Catalunya.

Dia / Hora:
30/03/2017, 19:30h H
Lloc:
Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega 299. Barcelona ENTRADA LLIURE // ENTRADA LIBRE