Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar
04/04/2017 / Barcelona

Mor Sergio González Rodríguez, periodista i escriptor que va destapar els feminicidis a Ciudad Juárez

L'escriptor, periodista i intel·lectual mexicà Sergio González Rodríguez, distingit el 2013 amb el VIII Premi Casa Amèrica Catalunya a la Llibertat d'Expressió a Iberoamèrica, ha mort als 67 anys víctima d'un infart.

Amb la seva mort, Mèxic i l’Amèrica Llatina perden a un dels seus intel·lectuals més brillants; a un periodista i escriptor sagaç i compromès, culte, educat i sensible al que l’assatjament físic i anímic de sicaris i esbirros del narcotràfic i el tràfic de persones no van aconseguir acovardir.

Gràcies a Sergio González Rodríguez som avui molt més conscients de l'abast de la violència a Mèxic. Ell va destapar els ossos al desert –l’assassinat sistemàtic de dones a Ciudad Juárez– quan res se sabia del drama del feminicidi.

"El periodisme compromès amb els Drets Humans, la vida i la cultura és el que val la pena defensar", va subratllar Sergio González Rodríguez en rebre el Premi Casa Amèrica Catalunya a la Llibertat d'Expressió a Iberoamèrica.

González Rodríguez va dedicar la distinció als periodistes assassinats al seu país pels quals en va sol·licitar un aplaudiment. Després de Síria i l’Afganistan, Mèxic és el país del món més perillós per als informadors com ho demostra l'assassinat de tres periodistes només durant el passat mes de març.

Entranyable amic de Casa Amèrica Catalunya, Sergio González Rodríguez va visitar la nostra entitat en diverses ocasions, que ara rememorem:

--15 de gener del 2007: Sergio González, autor del llibre Huesos en el desierto sobre el “feminicidi” a Ciudad Juárez: “Si segueixen així les coses, el futur a Mèxic serà encara més fosc”.


--9 de maig del 2008. Presentació del llibre De sangre y de sol. Sergio González, periodista i escriptor: “Mèxic és un paradís per al narcotràfic”.

--1 d’abril del 2009. L’escriptor Sergio González Rodríguez presenta el seu llibre El hombre sin cabeza i adverteix: “Si no comencem ja a solucionar el problema del narcotràfic, Mèxic no té futur”.