Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar

LATcinema: ‘Gigantes descalzos’ (Mèxic)

Estrena del documental Gigantes Descalzos (65’, 2017), dirigit per Álvaro Priante i Iván Roiz. El film mostra com una acadèmia de bàsquet indígena canvia la vida de més de dos mil nens dels pobles triqui, chinanteco i zapoteco. Presentació a càrrec dels dos directors.

El poble triqui lluita per sortir de la marginació i acabar amb la pobresa a les muntanyes. Un repte en què el bàsquet ha estat el factor diferencial. A través de Gigantes descalzos coneixem un grup de nens capaços de guanyar campionats arreu del món però que, sobretot, representen la il·lusió i l'exemple a seguir per a una generació.

Endinsant-nos en la regió on viuen, descobrim el seu dia a dia i els canvis que el projecte del professor Sergio i la Associació de Bàsquet Indígena Mexicana (ABIM) han comportat.

L’ABIM és una organització sense ànim de lucre que té com a objecte el desenvolupament i foment del bàsquet, l'educació i les cultures tradicionals en la infantesa indígena. Més de 2000 nens triquis, chinantecos i zapotecos tenen l'oportunitat d'estudiar en una escola condicionada i l'accés garantit a tres àpats al dia gràcies a aquest projecte.

El centre d'alt rendiment a Santa Maria de Tule, als afores d’Oxaca capital, i la residència de la regió situada a Río Venado són les dues seus on els petits viuen, estudien i entrenen gràcies als fons recaptats per l'Acadèmia.

L'exigència que l'èxit esportiu vagi acompanyat de l'educatiu és la clau definitiva per assegurar el desenvolupament de les regions indígenes mexicanes en què l’ABIM està present.

Aquest documental va ser presentat a la gala inaugural del Festival MiradasDoc de Tenerife (Espanya).

Dia / Hora:
07/04/2017, 20:00 H
Lloc:
Cinemes Girona. c/ Girona 175. Barcelona. Entrada: 3€