Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar
21/04/2017 / Barcelona

Juan Martín Guevara: ‘Si el Che no hagués mort tan jove, Llatinoamèrica lluiria més el pèl’

Juan Martín Guevara, el germà petit del líder revolucionari Ernesto Che Guevara, trenca un silenci de dècades amb el seu llibre Mi hermano el Che (Alianza Editorial). Avui l’ha presentat en una roda de premsa a Casa Amèrica Catalunya acompanyat pel director de l'entitat, Antoni Traveria.

Mi hermano el Che es publica tot coincidint amb el 50è aniversari de la tràgica mort a Bolívia del llegendari líder revolucionari. El llibre recull i dóna a conèixer l'altra cara del Che: la desconeguda, íntima i familiar; parla de les influències que va rebre l’Ernesto Guevara i ens fa entendre millor a un dels personatges més rellevants del segle XX.

Per a Juan Martín Guevara, el Che és un dels grans pensadors marxistes de tots els temps, enfosquit per la seva icònica figura de revolucionari i guerriller.

L'autor ha qualificat d'inoblidable la seva estada a Cuba el 1959, quan es retroba amb el seu germà després de cinc anys, i n’ha destacat l'efervescència i l'esperit de llibertat que es respirava a l'illa caribenya un cop culminada la Revolució.

Juan Martín Guevara ha afirmat que "si el Che no hagués mort tan jove, Llatinoamèrica lluiria més el pèl", en al·lusió al deute que li va quedar pendent al seu germà Ernesto, la Revolució Llatinoamericana.