Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar

‘Del que és visible al secret’. Homenatge a l’escriptor Ricardo Piglia

Taula rodona sobre l'escriptor argentí Ricardo Piglia (1941-2017), clàssic contemporani, renovador de la narrativa en espanyol i referència moral i intel·lectual, mort recentment. Hi intervenen Anna Caballé, Juan Antonio Masoliver, Jordi Gracia i Ernesto Mallo.

Ricardo Piglia (1941-2017), un dels grans de les lletres argentines de la segona meitat del segle XX i clàssic contemporani de la literatura en espanyol, també va desenvolupar una intensa labor com a professor, crític, editor i fins i tot guionista. Autor d'un gran nombre de contes, assajos i reconegudes novel·les com Respiración artificial (1980), Plata quemada (1997) o l'aclamada Blanco nocturno (2010).

Assenyalat com un dels millors exponents de la nova era de la narrativa llatinoamericana, l’anomenat postboom, va defensar sempre una literatura “més humana, més solidària, capaç de contribuir a desenvolupar la dignitat dels pobles”. Potser per això també es definit com l'escriptor que il·luminava la complexitat del món.

Al llarg de la seva trajectòria, Piglia va rebre nombrosos premis com l'Iberoamericà de les Lletres José Donoso, l'Internacional de Novel·la Rómulo Gallegos, l'Iberoamericà de Narrativa Manuel Rojas i el Formentor de les Lletres, entre altres.

En parlen, de la seva polifacètica obra i la seva figura, Anna Caballé Masforroll, Responsable Unitat d'Estudis Biogràfics del Departament de Filologia Hispànica de la Universitat de Barcelona; Juan Antonio Masoliver, escriptor, crític literari i traductor; Jordi Gracia, assagista, catedràtic de Literatura espanyola a la Universitat de Barcelona i crític literari, i Ernesto Mallo, escriptor, dramaturg i periodista argentí radicat a Barcelona.

“Miro críticamente ciertas decisiones de mi vida que fueron tomadas en función del futuro de mi literatura. Por ejemplo, vivir sin nada, sin propiedades, sin nada material que me ate y me obligue. Para mí elegir es desechar, dejar de lado. Ese tipo de vida define mi estilo, despojado, veloz. Hay que tratar de ser rápido y estar dispuesto a dejar todo y escapar”. Ricardo Piglia

Activitat organitzada amb Editorial Anagrama i la col·laboració de Biblioteques de Barcelona i el Consolat de l'Argentina a Barcelona.

NOTA: Les imatges que il·lustren aquesta nota són de l'activitat que Ricardo Piglia va protagonitzar a la nostra institució el 14 de juny del 2011.

Dia / Hora:
13/03/2017, 19:30 H
Lloc:
Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega 299. Barcelona ENTRADA LLIURE // ENTRADA LIBRE