Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar
Pròximes activitats
DEBATS Febrer dijous 23. 19:30 H

L’escriptor Jorge Galán presenta Noviembre, novel·la de no ficció que denuncia un crim silenciat durant molt de temps: l’assasinat d’Ignacio Ellacuría i altres jesuïtes a El Salvador, al 1989. L’acompanyen la professora de la UAB, Tania Pleitez, i Otilia Lux, diputada guatemalenca i indigenista maia.

Noviembre (Tusquets 2016), reconeguda recentment amb el Premi 2016 de la Real Acadèmia Espanyola, reconstrueix l'assassinat a sang freda dels jesuïtes Ignacio Ellacuría, Ignacio Martín Baró, Segundo Montes, Amando López, Joaquín López i López i Juan Ramon Moreno, i d’Elba Ramos i la seva filla Celina en la UCA de San Salvador l’any 1989.

Va ser la matinada del 16 de novembre del 1989, quan un grup d’homes armats, soldats d’una unitat d’elit de l’exèrcit salvadorenc, va entrar a la Universitat Centreamericana José Simeon Cañas (UCA) de San Salvador. Els fets van commocionar no només El Salvador i l’Amèrica Llatina, sinó a tot el món.

La novel·la explica com les autoritats governamentals van silenciar l’únic testimoni i identifica els instigadors dels assassinats amb noms i cognoms. Aquest crim a dia d’avui roman en la impunitat i els culpables d’aquesta terrible matança estan en llibertat. Després de la publicació del llibre, l’autor ha hagut de fugir del seu país, amenaçat de mort, i des de fa un any és exiliat a Espanya.

“Una novel·la tan valenta com els seus personatges, perquè el seu autor ho és, perquè sent que no podia honrar la memòria de les víctimes sinó des de la veritat, des del coratge que a ells els va costar la vida”. Almudena Grandes.

Activitat organitzada amb el Consolat General de El Salvador a Barcelona i la col·laboració d'Editorial Tusquets.

Canal de vídeos
En aquest espai pots consultar els vídeos dels concerts d'Hamaques, les lectures dramatitzades de Casa Amèrica Catalunya i els debats sobre l'actualitat llatinoamericana. No t'ho perdis!
Notícies
Barcelona : 08/02/2017

Aquest divendres 17 de febrer el periodista Xavier Vinader hauria complert 70 anys. Aquest mateix dia, a les 17:30h, al Centre Cívic de Sant Oleguer (c/ de Sol i Padrís, 93. Sabadell), s’inaugurarà un grafiti en homenatge a la seva figura. La Biblioteca de Casa Amèrica Catalunya també du el nom de Xavier Vinader, Premi a la Llibertat d’Expressió a Iberoamèrica 2016 (In Memoriam), en reconeixement … +

Informació pràctica
Informació sobre les beques MAEC-AECID d'Art, Educació i Cultura per al curs acadèmic 2016-2017. Cliqueu aquí.