Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar

Taula rodona: Efemèrides literàries llatinoamericanes

2017 és ple d'efemèrides de personatges i obres emblemàtiques de la Literatura del segle XX. García Márquez, Cabrera Infante, Reinaldo Arenas o Violeta Parra són alguns dels noms que commemorem amb les intervencions de Xavi Ayén, Michi Strausfeld, Abilio Estévez i Aurelio Major, en un acte preàmbul de la imminent Diada de Sant Jordi.

Centenaris de naixements, aniversaris de grans novel·les, debuts literaris i aniversaris d'importants premis, marquen el calendari literari d'aquest any. Així, a més del sonat 50 aniversari de Cien años de soledad, peça mestra de Gabriel García Márquez, al 2017 també es compleix el mig segle d'altres grans novel·les de la generació del Boom: Tres tristes tigres, de Guillermo Cabrera Infante; Los cachorros, de Mario Vargas Llosa, i Cambio de piel (la publicació de la qual va ser censurada a Espanya durant el franquisme) i Zona sagrada, ambdues de Carlos Fuentes.

A aquests aniversaris també se sumen els centenaris dels naixements de l'escriptor mexicà Juan Rulfo; del paraguaià Augusto Roa Bastos, i de la cantautora xilena Violeta Parra. O els 50 anys de la concessió del Nobel de Literatura al guatemalenc Miguel Ángel Asturias i del primer Premi Rómulo Gallegos al peruà Vargas Llosa. Un 2017 en les efemèrides del qual també hi figuren els debuts literaris de l'escriptor argentí Ricardo Piglia i del cubà Reinaldo Arenas.

Aquests noms, obres i fets literaris seran motiu de diàleg entre el periodista Xavi Ayén, els editors Aurelio Major i Michi Strausfeld, i l'escriptor cubà Abilio Estévez. Tots ells també compartiran la seva lectura del moment actual de la literatura llatinoamericana.

Dia / Hora:
18/04/2017, 19:30 H
Lloc:
Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega 299. Barcelona ENTRADA LLIURE // ENTRADA LIBRE