Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar

Lectura dramatitzada: ‘Donde se descomponen las colas de los burros’ (Colòmbia)

Lectura dramatizada de Donde se descomponen las colas de los burros, peça teatral de Carolina Vivas que aborda les execucions extrajudicials a Colòmbia, els anomenats falsos positius. Inici de la nova temporada d'E299scena, cicle de lectures dramatitzades de Casa Amèrica Catalunya que en aquesta tercera edició està dedicat a dramaturgas llatinoamericanes.

E299SCENA pretén representar tant obres clàssiques com a contemporànies. L'objectiu del cicle és difondre textos que, des de la singularitat pròpia de l'Amèrica Llatina, han demostrat la seva capacitat per remoure consciències i acompanyar canvis socials i polítics des de la ironia o el drama.

Sinopsi de Donde se descomponen las colas de los burros
Tractat d'una manera poètica, contundent i commovedor, la peça aborda el tema de la violència i els desapareguts a Colòmbia. La història es centra en Salvador, un jove pagès desaparegut que l'Exèrcit vol fer passar per criminal, el que es coneix com a fals positiu.

Amb moments durs de confrontació entre les diferents encarnacions del poder, i moments lírics amb picades d'ullet al propi llenguatge teatral, la posta en escena permet alleujar la càrrega de temes com la por i la mort que recorren tota l'obra.

Segons la dramaturga Carolina Vivas, la peça neix d'imaginar les milers d'històries que jeuen sota terra o en el fons dels rius-tomba de Colòmbia. L'obra és fruit d'un procés de recerca prèvia a la tempesta mediàtica que van generar els anomenats falsos positius i que justament parla sobre una d'aquestes execucions extrajudicials.

Sobre Carolina Vivas
Actriu, directora i dramaturga colombiana, egressada de l'Escola Nacional d'Art Dramàtic, co-fundadora i directora d'Umbral Teatro, grup professional amb vint-i-cinc anys de producció dramatúrgica i teatral ininterrompuda.

Ha rebut premis d'entitats nacionals i internacionals com el Ministeri de Cultura de Colòmbia, IDARTES, la Fundació Príncipe Claus, el Festival Iberoamericà de Teatre, IBERESCENA, entre altres.

Autora i directora d'obres com Donde se descomponen las colas de los burros, Gallina y el otro, Cuando el zapatero remendón remienda sus zapatos, La que no fue, Filialidades, entre altres.

Fitxa artística de la lectura
Intèrprets: Abril Hernández, Carolina Torres, William Arunategui, Eloi Benet, Sergio Alessandria i Genís Lleopart
Direcció: Alfredo Alonso
Producció: Casa Amèrica Catalunya

Dia / Hora:
03/04/2017, 20:00 H
Lloc:
Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega 299. Barcelona ENTRADA LLIURE // ENTRADA LIBRE