Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar

‘Berta Cáceres: A un año de su siembra’

Commemoració del primer aniversari de l’assassinat de la líder ambientalista hondurenya, Berta Cáceres, amb la conferència que pronuncia Gustavo Castro, supervivent i únic testimoni de l’atac que va costar la vida de l‘activista el 3 de març del 2016.

Defensor del medi ambient i membre de l’organització Otros Mundos A.C. de Chiapas, Mèxic, Castro va interposar, a principis d’any, una denúncia davant la Comissió Interamericana de Drets Humans (CIDH) per les violacions als seus drets humans causades per l’Estat d’Hondures durant la seva retenció en aquest país en el mes de març de 2016.

Gustavo Castro ha evidenciat la seva ferma disconformitat amb les investigacions dutes a terme perquè encara es desconeixen els autors intel·lectuals de l’assassinat de Berta Cáceres. Fins el moment s’han practicat set detencions entre les quals hi figura la del presumpte autor material del crim.

El 2 de maig de 2016, Casa Amèrica Catalunya va lliurar el XVI Premi Joan Alsina de Drets Humans a Berta Cáceres (In Memoriam) i al Consell Cívic d’Organitzacions Populars i Indígenes d’Hondures (COPINH).

Berta Cáceres, també Premi Goldman de Medi Ambient 2015, ha esdevingut un referent en la lluita dels moviments mediambientalistes i indigenistes de Centreamèrica que denuncien els excesos de les empreses que volen explotar els recursos naturals de la regió.

Activitat organitzada amb la Plataforma Berta Vive.

Dia / Hora:
02/03/2017, 20:00 H
Lloc:
Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega 299. Barcelona ENTRADA LLIURE // ENTRADA LIBRE